TILL SALU

 

Nedan finns de hästar som just nu saluförs hos Stall Mats Eriksson. Priser från 80 000 kr eller bud, moms tillkommer.

Kontakta Mats vid intresse, 070-647 05 30 eller mats@stallmatseriksson.se

Foto: Photos by me - Andreas Olsson

 

 

FRANCESCO FAVINO

 

valack, f. 2018, e. Baron u. Divinity ue. Blue Hors Don Romantic - Master - Favorit - Cosmos xx

BLUP

Högställd, flott och tilltalande med fina gångarter! Barons enda svenskfödda avkomma.

Modern Divinity erhöll diplom i gångarter som 3-åring med 49 p och 7-9-8 i gång samt 9 för typ. Som 4-åring gick hon i topp vid kvalitetsbedömningen i Bollerup med gångartsbetygen 8-9-8-8 och belönades även då med betyg 9 för sin typ. Hon var samma år med i finalen vid Svenskt Avel och Sportchampionat i Flyinge.

Som 5-åring såldes Divinity till Blue Hors i Danmark där en skada satte stopp för vidare utveckling inom sporten. Hon köptes tillbaka till Sverige av Stall Mats Eriksson i februari 2014.

Mormor Minette är Elitpremierad och har förutom Divinity bla lämnat Sinette (diplom som treåring, 5a i Breeders Trophy som 4-åring), Don Mino (9-9-10 i gångarter som föl, såld till Österrike), Himla (uttagen och såld vid Elitfölauktionen), Wizt (finalist i Breeders Trophy som femåring, tävlad tom St Georg), Dinomino (10 på trav på fölbedömning, 3a på riksföl)

Divinity har bla lämnat följande avkommor:

Lindballes Zan Dee, klass I i gångarter på treårstest. Segrat LB dressyr

Buonasera, kvalad till Breeders Trophy för 5-åringar 2019

Controvento, diplom som treåring med 9 på typ och 7,5-9-9 i gångarter. Diplom som 4-åring vid ridhästtest.

 

 

GINO GINELLI 

hingst, f. 2019, e. Londontime u. Miss Noir ue. De Noir - Andiamo - Landesfürst - Aspirant

BLUP

Härligt hingstföl med mycket utstrålning, bra front och fina gångarter! Testad fri från WFFS med tanke på fadern Londontime.

Modern Miss Noir är ett diplomsto som vid sitt 3-årstest erhöll 48 p i gångarter med bla betyg 9 för skritt och trav. Därefter har hon verkat i avel. De två första av hennes avkommor visades på fölbedömning med 48 p respektive 48,5 p. Hennes tredje avkomma blev uttagen och såld vid Elitfölauktionen 2015 och blev senare rekommenderad åter vid rådgivande bedömning för hingstar. En avkomma har segrat i LA dressyr. 

En syster till Miss Noir är också diplomsto och har placeringar tom St George dressyr. Mormor Komtesse Askelund är ett danskt elitsto som bla lämnat Stjerne Askelund, även hon danskt elitsto, som i sin tur är mor till Tailormade Akon Askelund (Internationell Grand Prix), Madonna Askelund (deltagit i EM & VM i Paradressyr) samt Svalegårds De Luxe (plac i danska unghästchampionatet och exp till USA).

Mormorsmor Angela är även hon danskt elitsto och syster till den mycket välkände Mistral Höjris som bla vann lagguld och individuellt brons vid OS i London.

Miss Noir härstammar ur den kända Spindafamiljen (F2) som har många godkända avelshingstar registrerade och många framgångsrika sporthästar i de olympiska grenarna.

Miss Noir innehar prestationsklass ***